Min första - och enda - resa till USA. Broadcasting-konferensen NAB-91 i Las Vegas i april 1991

 

Efter denna drygt veckolånga resa skrev jag en reserapport, som handlade väldigt lite om rundradio utan nästan helt kom att handla om helt andra saker. Denna resa var ju en stor upplevelse. Den långa resan, amerikansk natur, miljö och samhälle och seder som ju är annorlunda (jo jag vet att Las Vegas är speciellt), det Grand Canyon som lockar så många o s v.

Jag har tidigare varit i Nordamerika, 1980 i Montreal och Toronto. Jag hade tyvärr ingen kamera med mig och jag har väldigt litet av andra saker kvar. (Apropå kamera kommer jag att tänka på en arbetskamrat som gjorde en tjänsteresa jorden runt för att studera mobiltelefoni och när han kom till Hawaii märkte han att kameran inte hade fungerat! Men stora insatser inom mobiltelefonin gjorde denne man inom det som sedan blev GSM!)

Reserapporten har jag sparat som en pappersutskrift om 22 sidor. Den skrevs på en Macintosh, vi hade sådana på den avdelning på Telia Research där jag arbetade. Nu lägger jag ut den som ett antal jpg-filer, som jag framställt med digitalkamera och sedan bättrat på med Photoshop. Jag kan inte Photoshop alls trots att jag haft det i min dator i åtskilliga år men återupptäckte nu möjligheten att korrigera för kamerans distorsion. Med annan programvara jag är mer van med har jag justerat kontrast o d i förhoppning att det hela blir snyggare och samtidigt hyggligt läsbart. Jag har sammanfogat de 22 bilderna, uppdelat på avsnitt enligt följande:

Kapitel 1. Resan dit och Nordlandets tjusning

Kapitel 2. California here we come, Nu är vi i USA

Kapitel 3. Las Vegas; några intryck och glimtar. Om paradis, hamburgare, fåglar och människor

Kapitel 4. Vyer, vulkaner och varuhus

Kapitel 5. Bilar och bussar. Själva konferensen samt TV och radio. Toaletter och annan djuppsykologi

Kapitel 6. Med flyg till Grand Canyon. Ned i gropen!

Kapitel 7. Hemresan

Eventuellt gör jag en version med ordentligt skannade papperssidor när/om jag skaffar mig en skanner. Jag vet inte hur det hela ser ut med andra skärmbredder än min bredskärm; säg till om något knasar.

Lars Sundin 2010-03-10

 

                                  

                                                                           Mitt arbetsrum på Telia Research i Handen våren 1992

 

                     
Till sajtens startsida